Gå till huvudinnehåll

Synhjälpmedel för hemmet

 

För att underlätta vardagen i hemmet för personer med synnedsättning finns olika produkter och lösningar i vårt sortiment. 

Läskamera

När vanliga förstoringsglas och andra optiska hjälpmedel inte längre räcker till hjälper läskameran med att förstora och kontrastförstärka den text som ska läsas. På så vis kan den synsvaga fortsätta lösa korsord, läsa recept, böcker och tidningar även då synen blivit ordentligt försämrad. Läskameran kan också hjälpa dig att se bättre vid exempelvis handarbete. Vi har både läskameror som är mer stationära och sådana som är ihopfällbara och lätta att bära med sig. Alla våra läskameror är modulariserade och går att få i den kombination som passar varje enskild person. 

Läsmaskin

För den som föredrar att lyssna på sin text är en läsmaskin ett bra val. Den är liten och smidig och enkel att använda. Placera den text du vill lyssna på under kameran tryck på den orangefärgade knappen och texten omvandlas till tal. Välj att lyssna genom inbyggd högtalare eller med inkopplade hörlurar. Läsmaskinen passar i många olika situationer, exempelvis när du är i köket och behöver lyssna på ett recept, sitter i soffan och vill höra en bok eller när du behöver veta vad som står på en medicinburk. 

Förstoringslampor

Ett annat synhjälpmedel som kan underlätta är en lampa med inbyggd förstoring. Gärna en som går att vinkla på olika sätt så att den passar just det du gör för stunden, om det så är att läsa ett brev eller trä en tråd genom en nål. 

Utbildning

För att hitta rätt produkt och komma igång med användandet erbjuder vi flera olika utbildningar för både användare och förskrivare. Läs mer om vad vi erbjuder i utbildningsväg under utbildning.

 

 

Utbildning  LVIs produkter