LVI-dagarna 2021, 30 september - 1 oktober

 

Trots ovissheten kring utvecklingen av den pågående pandemin pågår planeringen av årets LVI-dagar. Eftersom denna typ av arrangemang kräver lång förberedelse så måste vi redan nu arbeta enligt målbilden att dagarna kommer kunna genomföras men eftersom vi inte alls vet hur smittspridning och restriktioner ser ut till hösten är vi väl medvetna om att det tyvärr finns mycket som kan omkullkasta planerna. Vår förhoppning är dock att LVI-dagarna i år ska kunna genomföras. 

 

LVI-dagarna är en väletablerad mötesplats för alla som är verksamma inom synbranschen och syftar till att inspirera deltagarna med spännande och intressanta föreläsningar. Här finns också möjlighet att utbyta erfarenheter med branschkollegor från hela landet och tillsammans njuter vi av god mat i inspirerande miljö - en nyttig och samtidigt trevlig upplevelse att se fram emot!

 

Även i år bor vi samt intar vår 3-rättersmeny på torsdagskvällen på välrenommerade PM & Vänner Hotel i Växjö, som tidigare år har varit mycket uppskattat för den fantastiska maten och de fina hotellrummen.

 

Nytt för i år är att vi valt att boka in oss på en större och luftigare konferenslokal som ligger i Växjö Konserthus, ca tre minuters promenad från PM & Vänner. Det är även här vi börjar med lunch på torsdagen. De som anmäler sig efter att alla hotellrummen på PM & Vänner blivit uppbokade får bo på Elite Park Hotell som ligger i anslutning till Växjö Konserthus.

 

Klicka här för att se programmet för LVI-dagarna 2021


Årets föreläsningar

 

Tomas Bro, medicine doktor och forskare inom oftalmologi vid Lunds universitet och ögonläkare vid Höglandssjukhuset Eksjö. Tomas kommer att berätta om sin forskning kring glasögonförskrivning för myopi (närsynthet) hos barn i Sverige och dess bakomliggande faktorer.

 

Sten Andréasson, senior professor och överläkare inom oftalmologi vid Lunds universitet. Ärftliga näthinnesjukdomar är idag den vanligaste orsaken till grav synskada hos personer i arbetsför ålder i Sverige och vi saknar idag möjlighet att behandla dessa ögonsjukdomar. Sten kommer att föreläsa om sin forskning inom området och påtala vikten av tidig diagnostik både hos vuxna och barn samt berätta om planerade terapier av dessa sjukdomar. Vid specialmottagningen SUS/Lund undersöks patienter från stora delar av landet samt en del från andra länder.

 

Mirjana Krisanovic, bergsbestigare och filmskapande skådespelare och dansare, samt inspiratör som varit blind sedan 10 års ålder. 2017 var Mirjana en av finalisterna i den internationella tävlingen om mest inspirerande blinda person, 2018 vann hon en andra plats i Talarforums tävling om bästa talare och 2019 vann hon silver i World championships of performing arts i LA. Hon har även delat ut pris och hållit inspirationstal på Guldbaggegalan. Mirjana kommer bland annat att prata om sin positiva attityd till utmaningar och hur hon följer sina drömmar på ett djärvt och lösningsfokuserat sätt.

 

Mirjana har en blogg på sociala medier (Instagram/Facebook) som heter Mirjana´s adventures, där hon inspirerar människor att följa sina drömmar och tänka positivt genom utmaningar.


HannaMaria Öhnell, läkare inom oftalmologi vid Skånes universitetssjukhus som har disputerat med avhandlingen ”Progression in glaucoma” vid Lunds universitet. HannaMaria kommer att föreläsa om glaukom och sin forskning som syftar till att förbättra och effektivisera det kliniska arbetssättet vid handläggning av patienter med glaukom och att minska glaukominducerat synhandikapp. Vid glaukom märker du oftast inte att du drabbats av sjukdomen förrän sent i förloppet, men det finns flera olika metoder att mäta och upptäcka även tidiga skador. För att bevara synfunktion och livskvalitet är det därför nödvändigt att veta vilka metoder som korrekt kan identifiera sjukdomen och hur man ska använda tillgängliga resurser under den livslånga uppföljningen efter diagnos till denna stora patientgrupp.

 

Hillevi Hemphälä, universitetslektor vid LTH/Lunds universitet. I sin föreläsning kommer Hillevi ta upp frågorna: Hur ska vi utforma belysningen för att det ska fungera så bra som möjligt? Vilka lösningar kan vi rekommendera? Vad händer när vi anstränger våra ögon för att kunna se tydligt?

 

Hammurabi Bartuma, specialistläkare inom oftalmologi vid S:t Eriks Ögonsjukhus och postdoktor vid Karolinska Institutet. Hammurabi kommer att berätta om forskning angående torr makuladegeneration eller det som brukar kallas åldersförändringar i gula fläcken som är en vanlig orsak till svår och idag obotlig synnedsättning. I forskningsprojektet används stamceller för att försöka framställa och ersätta de näthinneceller som förlorats vid makuladegeneration. Förhoppningen är att cellerna ska kunna användas för att behandla makuladegeneration där det idag saknas effektiv behandling.  

Kommunikationer

Till Växjö tar du dig med flyg eller tåg (eller bil/buss för dig som bor närmare). Från flygplatsen tar du dig enklast till centrum med lokalbuss nummer 4. Se Länstrafiken Kronobergs webbplats, med uppdaterad information om avgångar (Hållplats Smaland Airport, respektive Resecentrum). Från Resecentrum där även tågstationen är belägen är det en kort promenad till Växjö Konserthus där vi konfererar samt till hotellet PM & Vänner Hotel.


Pris och anmälan 2021

Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan, senast fredagen den 20 augustiAnmäler du dig före 18 juni, erhåller du 200 kr rabatt för alternativ 1 och 2 nedan och 100 kr rabatt för alternativ 3-5.

På grund av rådande pandemi, som gör det svårt att planera inför framtiden, har vi valt att inte göra anmälan bindande. I mitten av augusti behöver vi dock veta ifall du som anmält dig fortfarande planerar att åka på konferensen eller inte. Då kommer vi att kontakta samtliga anmälda för att se om intresset kvarstår och därefter blir anmälan bindande. Vi följer utvecklingen och myndigheternas rekommendationer och återkommer med uppdaterad information i god tid till dig som anmält dig om situationen blir en sådan att vi tvingas ställa in konferensen eller begränsa antalet deltagare.

 

Det finns flera alternativ - välj ett av följande:
 

 1. Delta i hela konferensen, inklusive övernattning
  Pris 3 495 kr exkl moms (inkluderar samtliga måltider under ett dygn)
 2. Delta i hela konferensen exklusive övernattning
  Pris 2 595 kr exkl moms (inkluderar samtliga måltider förutom frukost på fredagen)
 3. Delta endast på torsdagen, inklusive middag
  Pris 1 695 kr exkl moms (inkluderar lunch, fika och 3-rätters middag) 
 4. Delta endast på torsdagen, exklusive middag
  Pris 1 195 kr exkl moms (inkluderar lunch och fika)
 5. Delta endast på fredagen
  Pris 1 195 kr exkl moms (inkluderar lunch och fika)  

 

               

 

 

Anmälningsformulär (ett formulär/deltagare)

 

Om du inte får svar via e-post inom tre arbetsdagar, vänligen kontakta oss. Under semesterperioden v 28-32 kan vårt svar dröja något ytterligare.

 

Namn*:

Fakturaadress (box eller gatunamn, postnr, ort)*:

Jag önskar delta i programmet enligt följande:

Delta i hela konferensen, inklusive övernattning och samtliga måltider

Delta i hela konferensen exklusive övernattning, inklusive alla måltider utom frukost på fredagen

 Delta endast under torsdagen, inklusive middag.

 Delta endast under torsdagen, exklusive middag.

 Delta endast under fredagen

För dig som valt övernattning. Välj typ av rum:

 Enkelrum 

 Dubbelrum - Rum delas med  (ger 400 kr rabatt/deltagare)

Måltider

Särskilda önskemål angående kost?  Nej  Ja

Samtycke

Genom att fylla i och skicka in detta formulär ger du ditt samtycke till att lämnade uppgifter får lagras och behandlas av LVI Low Vision International. Lämnade uppgifter behandlas för att vi ska kunna ge dig relevant information om LVI-dagarna. Uppgifterna lagras som längst i 14 månader. 

 Jag har tagit del av informationen och ger mitt samtycke till behandlingen och lagringen av mina personuppgifter.

 

*Markerade uppgifter är obligatoriska.

För att din anmälan ska komma fram måste du ha JavaScript aktiverat i webbläsaren.

 

Om du inte får svar via e-post inom tre dagar, vänligen kontakta oss.